Pierwsze listopadowe notowanie na nowozelandzkiej giełdzie mleczarskiej zakończyło się kolejnym spadkiem cen. Indeks cen na aukcji z dnia 1 listopada zmniejszył się o 3,9%. Nieznacznie spadł tez wolumen sprzedaży oferowanych produktów. W porównaniu do aukcji z 18 października była ona mniejsza o 1,8% i wyniosła 28,87 tysięcy ton.
Podobnie, jak na ostatniej aukcji, największe spadki odnotowały proszki mleczne. Sproszkowana maślanka staniała o 11,4% do 2973 dolarów/t, odtłuczone mleko w proszku o 8,5% do 2972 dolarów/t, a pełne mleko w proszku o 3,4% do 3279 dolarów/t. Spadek cen występuje również w przypadku bezwodnego tłuszczu mlecznego. Jego ceny zmniejszyły się o 1,7% do 5562 dolarów/t. Laktoza straciła na wartości 1%, a sprzedawano ją za 1300 dolarów/t.
Nieznacznie wzrosły ceny masła i sera cheddar. Masło zdrożało 0,2% do 4868 dolarów/t, natomiast cheddar o 0,9% do 4802 dolarów/t.